Alpha-kullen

SE*Arctic Princess Alpha Ice Crystal (Minisessan) ✿ Svartsilvertigré-vit (SIB ns 09 23) ✿ Utan anmärkning ✿ Stamtavla
SE*Arctic Princess Alpha Winter Grey (Gråis) ✿ Blåsilvertigré (SIB as 23) ✿ Utan anmärkning ✿ Stamtavla
SE*Arctic Princess Alpha Snowflake (Rödnos) ✿ Svartsilvertigré-vit (SIB ns 09 23) ✿ Utan anmärkning ✿ Stamtavla
SE*Arctic Princess Alpha Frost (Vittass) ✿ Svartsilvertigré-vit (SIB ns 09 23) ✿ Utan anmärkning ✿ Stamtavla
SE*Arctic Princess Alpha Blizzard (Gråtass) ✿ Svartsilvertigré (SIB ns 23) ✿ Kroksvans ✿ Stamtavla

Kullstatistik


170207

Idag är kattungarna 12 veckor gamla och de har varit på besiktning, id-märkning och vaccinering. Alla kattungarna blev utan anmärkning förutom Gråtass som fick ett kryss vid kroksvans. Men vad gör väl det när det inte är ärftligt? Och det är ju lite gulligt också! 🙂


170115

Vi var ganska så säkra på att småttingarna var hankatter allihopa, men istället så har vi nu fått veta att alla är honor! Intressant vändning… Nu när detta är fastställt så har vi äntligen hittat på fina namn med arktiskt/vinter-tema.


 170108

 Nu är kattungarna snart 8 veckor och de börjar bli riktigt stora. De klättrar för fullt på allt de kan sätta klorna i när de är på bushumör, och myser som bara kattungar kan när de tröttats ut av all lek. Som ni kan se på fotona så har alla skiftat ögonfärg från blå till gulbrun under de senaste veckorna.


161218

Idag har varit en rolig dag! Vi har nämligen träffat de  framtida kattfamiljerna och alla kattungar är reserverade. Jag vill passa på att lägga upp några foton på busungarna in action! De är snabba som blixtar så det har krävts många knasiga foton för att få till de fina, och här är några.


161216

Tyvärr har Gråtass ramlat lite illa så att svansen blev böjd, men det har minsann inte märkts på humöret hos denna virvelvind på fem veckor. Busigare katt får man leta efter!


161213

Efter fyra mysiga veckor har vi flyttat busungarna från vårt ”djurrum” till vårt lilla badrum. Jag tog ett modigt beslut i början av veckan att börja ge dem mousse utblandat med mjölkersättning för att avlasta Sessan. Fördelen är att vi inte längre behöver stödmata men det triggade också igång toaletträning vilket vår kära parkett har fått utstå i några dagar. Så nu är de flyttade till ett litet rum med tre kattlådor och klinkergolv. Voila!


161129

Två veckor in har nu alla öppnat ögonen. De blir bara sötare och sötare för varje dag som går. Jag är såklart inte alls subjektiv i min bedömning 🙂 Två av dem har fått mjölkersättning den här veckan för att kunna vara med och konkurrera om Sessans mat, och nu är alla fem ganska jämnstora. Min gissning är att alla är hankatter, men jag vet inte säkert förrän vi besökt veterinären.


161123

Nu är kattungarna ca 1 vecka gamla och de växer så det knakar. Två av dem har till och med öppnat ögonen idag. Så gulligt! De har också fått provisoriska namn. Tills jag lyckas lista ut vilket kön de är får de heta (från vänster): Vittass, Minisessan, Gråtass, Gråis och Rödnos.


161115

Idag har Sessan fått fem fina små knattar! Hon var jätteduktig och jag behövde bara hjälpa till lite med navelsträngarna. Så stolt! Sessan mår bra och kattungarna lika så. De diar, jamar, kravlar och myser för fullt! Kattungarna är olika nyanser av grå där två är lite ljusare och tre lite mörkare. De har också lite olika teckningar med vita inslag, och alla kattungarna kommer bli väldigt lika både mamma Sessan och pappa Rufus 🙂 Vikten varierade vid födseln mellan 90 – 99 gram, vilket är helt normalt.


161006

Sessan är dräktig! Födelsedatum beräknas till 14 november 2016. Nu inväntar vi förhoppningsvis många friska, gosiga och blåsilver-färgade kattungar!


160829

Idag ska Sessan träffa Rufus (S*Rossib’s Earl Grey, stamtavla) som får bo hos oss i tre dagar. Det ska bli superspännande och vi håller tummarna att de trivs tillsammans!
Rufus är Champion och tillhör Ulrika Ögrens katteri Island Branch’s. Han har valts som hane på grund av hans väldigt fina temperament och vackra päls.

Se resultatet av provparning.


Annons